Vijgenjam met citroenschilletjes

Vijgenjam met citroenschilletjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk op brood of bij de kaasplank: zelfgemaakte vijgenjam met citroenschilletjes. Lekker fris en zoet, en binnen 30 minuten op tafel. Perfect om te serveren bij een lekker ontbijt of brunch.

25 min bereiden

ontbijt

99 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 125 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vijgenjam met citroenschilletjes op tafel.

  1. Was de vijgen en schil het overgrote deel van de vijgen. Laat bij een paar vijgen een deel van de schil zitten voor de kleur. Snijd de vijgen in stukjes.
  2. Was de citroenen. Snijd het kapje van beide uiteinden en snijd de citroenen dan in de lengte in vieren en vervolgens in heel dunne driehoekjes. Verwijder de pitjes.
  3. Roer de vijgen, suiker, water en citroenstukjes door elkaar in een grote pan met zware bodem en breng dit op een matig vuur aan de kook.
  4. Laat de jam plm. 25 minuten sudderen tot het sap een beetje dik begint te worden. Het lijkt dan nog dun, maar wordt dikker als het afkoelt.
  5. Haal de pan van het vuur en doe de jam in schone potjes. Zet de potjes even plm. 5 minuten op hun kop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Jam