Kalfsvlees in romige witte wijnsaus

Kalfsvlees in romige witte wijnsaus

Smulweb imageSmulweb

Kalfsvlees in romige witte wijnsaus is een perfect gerecht om te serveren bij een etentje. Het is kalkwit van kleur en heeft een delicate smaak. De zachte romige saus voegt extra aroma toe aan het vlees.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.4 el Jumbo Tijm

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kalfsvlees in romige witte wijnsaus op tafel.

  1. Verhit de boter en bak hierin de kalfslapjes snel rondom bruin. Bestrooi de kalfslapjes met peper en zout.
  2. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook en bak deze even mee met het vlees. Ontvel de tomaatjes en voeg deze ook bij het vlees. Heel even meebakken.
  3. Strooi de bloem en de paprikapoeder over het vlees etc. en roer alles goed door. Giet de wijn erover. Voeg de tijm toe en de verkruimelde bouillontablet.
  4. Laat de lapjes in plm. 1 1/2 uur in een gesloten pan gaar sudderen.
  5. Haal het vlees even uit de pan. Doe de slagroom erbij en breng alles aan de kook tot de saus iets dikker wordt.
  6. Dien het vlees op met de saus. Heerlijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen