Gele pruimentaart

Gele pruimentaart

Smulweb imageSmulweb

Deze zoete gele pruimentaart is om je vingers bij af te likken. De boter-amandel vulling is perfect gemengd met het sap van de pruimen. Bak hem op de perfecte temperatuur en serveer hem met room of custard. Onweerstaanbaar lekker!

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gele pruimentaart op tafel.

  1. Zeef de bloem met zout in een kom. Wrijf de boter erdoor tot het mengsel fijn en kruimelig is. Roer de suiker en vanille-essence erdoor. Voeg zoveel ijswater toe dat het beslag zacht wordt. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak voorzichtig zacht. Verpak het in plastic-folie en zet het 10 minuten in de ijskast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm van 23 cm doorsnede, zodat het deeg kan uitzetten over de randen. Prik met en vork gaatjes in de bodem en leg hierop bakpapier en gedroogde bonen. Bak de bodem 10 minuten, verwijder dan het bakpapier en de bonen en zet het deeg weer 10 minuten in de oven. Laat het afkoelen en snijd het overtollige deeg met een scherp mes weg.
  3. Klop voor de vulling de kristalsuiker, zachte boter, amandelen, ei en bloem. Spreid het mengsel uit over de deegbodem. Rangschik hierop de pruimen met de platte kanten naar beneden.
  4. Verwarm voor het glazuur de jam met het water en roer het goed. Strijk een beetje glazuur over het fruit.
  5. Bak de taart 60 minuten tot hij gaar is en de pruimen zacht zijn. Verwarm het overgebleven jamglazuur en strijk dit over de bovenkant. Snijd de taart in punten en serveer met room of custard.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Pruimentaart