Indonesische zuurkoolschotel

Indonesische zuurkoolschotel

Smulweb imageSmulweb

De Indonesische zuurkoolschotel is een smakelijke draai aan een traditioneel Nederlands gerecht. Kruidig zuurkoolmengsel gebakken met nasi-kruiden, ham, banaan en aardappelen, bedekt met seroendeng en crème fraîche. Binnen 30 minuten op tafel met dit eenvoudige recept.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Indonesische zuurkoolschotel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Of gebruik de combimagnetron op 225 graden (350 watt) en sla deze stap anders over.
  2. Vet een ovenschaal in met boter. Wel de nasikruiden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Smelt de boter in een pan en fruit de ui gedurende 3 minuten. Bak de zuurkool even mee. Bak ook de nasikruiden 3 minuten mee. Schep de hamblokjes erdoor.
  4. Schep de helft van het zuurkoolmengsel in de ovenschaal. Verdeel de plakjes banaan erover en schep de rest van het zuurkoolmengsel erop. Leg de aardappelplakjes er dakpansgewijs op.
  5. Bestrooi het geheel met de seroendeng en verdeel er toefjes crème fraîche over.
  6. Zet de schotel gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven of 12-15 minuten in de combimagnetron.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel