Pappas rozijnen cake

Pappas rozijnen cake

Smulweb imageSmulweb

Een verrukkelijke rozijnencake van mijn vader's recept. De rozijnen wellen we in drank of citroensap, dit wordt na het wellen samen met bloem langzaam door het deeg gemixt. De cake heeft een luchtige textuur en de toevoeging van rum maakt het geheel af.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 17 stappen deze heerlijke Pappas rozijnen cake op tafel.

  1. Weeg van te voren alles af, doe ingrediënten in kommetjes zodat je alles bij de hand hebt.
  2. Oven voorverwarmen op ± 160ºC.
  3. Rozijnen goed wassen, in een kom doen en er water of drank of citroensap opschenken.
  4. Zet de magnetron aan voor 1 minuut, verwijder de kom en laat de kom nog ± 5 minuten staan. Heb je geen magnetron laat de rozijnen dan ± 1 uur weken.
  5. Plaats een vergiet over een kom en doe de rozijnen in de vergiet zodat het vocht opgevangen wordt en de rozijnen uit kunnen lekken.
  6. Na het uitlekken (bewaar het vocht) strooi je de rozijnen uit op keukenpapier en dep ze droog.
  7. Bestrooi de rozijnen als ze droog zijn met wat bloem anders zakken ze allemaal naar beneden.
  8. Boter zacht maken (mixer).
  9. Suiker erbij en luchtig kloppen tot het bijna wit ziet (± 5 minuten met mixer).
  10. Dan 1 ei erdoor kloppen tot het geheel opgenomen is.
  11. Zo ook met de andere eieren.
  12. Het geheel steeds goed blijven kloppen er mogen geen suikerkorrels meer zichtbaar zijn in het mengsel.
  13. Roer dan de rozijnen erdoor met een lepel.
  14. Daarna de (gezeefde) bloem erdoor scheppen met een houten lepel (dus geen mixer meer gebruiken want volgens mijn vader haal je de luchtigheid er er weer uit en dat is niet de bedoeling!).
  15. Cake op de bakplaat net onder het midden van de oven schuiven.
  16. Bakken voor ongeveer 1 uur (hangt van je oven af).
  17. Wanneer de cake uit de oven komt, 15 minuten laten staan, omkeren, een flinke scheut rum er op en dan weer in de vorm weer terug zetten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake