Heerlijke hete bliksem met zurezoete appels uien en spek

Heerlijke hete bliksem met zurezoete appels uien en spek

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke hete bliksem met zurezoete appels, uien en spek. Appels en aardappelen zijn een topcombinatie en door het spek krijgt het geheel een lekkere hartige smaak. Bak de ui in het uitgebakken spekvet voor extra smaak en serveer met het uitgebakken spek erbovenop. Smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijke hete bliksem met zurezoete appels uien en spek op tafel.

  1. Kook de aardappelen gaar in 2 dl water met zout.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in vieren. Snijd elk stuk weer in vieren.
  3. Voeg de appels toe aan de aardappelen als deze 20 minuten koken. Laat alles nog 10 minuten koken.
  4. Giet het vocht af en bewaar het.
  5. Roer de aardappelen en appels goed om met een pollepel. Breng op smaak met azijn.
  6. Bak het rookspek uit.
  7. Bak de ui in ringen in het spekvet goudgeel.
  8. Leg het spek en de uien op de hete bliksem.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Hete bliksem