- 30 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Baklava op tafel.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof. Meng gehakte walnoten en amandelen met suiker, kaneel en oranjebloesemwater. Smelt de boter.
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een rechthoekige bakvorm van ongeveer 20-23 cm in met boter.
- Snijd de filodeegbladen op maat van de bakvorm en ga als volgt te werk:
- Bestrijk 6 bladen filodeeg met gesmolten boter en leg ze een voor een in de bakvorm.
- Bedek de bodem met de helft van de notenvulling. Bedek met nog eens 5 bladen filodeeg, elk bestreken met boter. Doe hier de rest van de notenvulling op en eindig met 7 beboterde bladen filodeeg.
- Besprenkel de bovenste laag filodeeg met wat water. Snijd ruiten in de bovenste laag filodeeg.
- Bak de baklava in de oven gedurende 30-35 minuten, tot deze lichtbruin van kleur is.
- Verwarm de honing met het oranjebloesemwater en de suiker. Giet dit over de nog warme baklava.
- Laat de baklava afkoelen en snijd het voor het serveren in nette ruiten.