Baklava

Baklava

Smulweb imageSmulweb

Deze Turkse lekkernij is overheerlijk! Baklava gemaakt van filodeeg en notenvulling van amandelen en walnoten. Bedekt met laagjes filodeeg en bruingebakken in de oven. Honing en oranjebloesemwater maken deze zoetigheid af. Smullen maar!

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 30 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Baklava op tafel.

  1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof. Meng gehakte walnoten en amandelen met suiker, kaneel en oranjebloesemwater. Smelt de boter.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een rechthoekige bakvorm van ongeveer 20-23 cm in met boter.
  3. Snijd de filodeegbladen op maat van de bakvorm en ga als volgt te werk:
  4. Bestrijk 6 bladen filodeeg met gesmolten boter en leg ze een voor een in de bakvorm.
  5. Bedek de bodem met de helft van de notenvulling. Bedek met nog eens 5 bladen filodeeg, elk bestreken met boter. Doe hier de rest van de notenvulling op en eindig met 7 beboterde bladen filodeeg.
  6. Besprenkel de bovenste laag filodeeg met wat water. Snijd ruiten in de bovenste laag filodeeg.
  7. Bak de baklava in de oven gedurende 30-35 minuten, tot deze lichtbruin van kleur is.
  8. Verwarm de honing met het oranjebloesemwater en de suiker. Giet dit over de nog warme baklava.
  9. Laat de baklava afkoelen en snijd het voor het serveren in nette ruiten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak