- 0.5 el Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Chinese mie met reepjes biefstuk en groenten op tafel.
- Breek de mie in stukken, kook deze 4 minuten in kokend water en laat vervolgens uitlekken in een vergiet.
- Snijd de biefstuk in dunne plakjes.
- Roer 1/2 el maizena los met 1 el sherry in een kommetje. Schep de plakjes vlees erdoor en laat dit 10 minuten staan.
- Verhit olie in een wok tot het gaat walmen. Bak het vlees op hoog vuur al omscheppend in 2-3 minuten bruin en haal het uit de wok.
- Bak in het bakvet gember en knoflook gedurende 30 seconden.
- Schep ui, paprika en peultjes erdoorheen en roerbak 2-3 minuten.
- Voeg 2-3 el water toe aan de groenten en laat afgedekt in nog 2-3 minuten beetgaar worden.
- Roer de rest van de maizena los in een kom met 2 el sherry, sojasaus, oestersaus en sesamolie.
- Schep de saus en het vlees door de groenten en warm alles nog 1-2 minuten door totdat de saus licht gebonden is.
- Serveer de eiermie apart of meng deze nu nog door het gerecht in de wok.