Chinese mie met reepjes biefstuk en groenten

Chinese mie met reepjes biefstuk en groenten

Smulweb imageSmulweb

Chinese mie met reepjes biefstuk, groenten en oosters aroma. Roergebakken bosui, peultjes en paprika. Het vlees wordt aangezet met gember en knoflook en vervolgens gebonden met maizena, sherry, sojasaus, oestersaus en sesamolie. Serveer eventueel met eiermie als bijgerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Chinese mie met reepjes biefstuk en groenten op tafel.

  1. Breek de mie in stukken, kook deze 4 minuten in kokend water en laat vervolgens uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd de biefstuk in dunne plakjes.
  3. Roer 1/2 el maizena los met 1 el sherry in een kommetje. Schep de plakjes vlees erdoor en laat dit 10 minuten staan.
  4. Verhit olie in een wok tot het gaat walmen. Bak het vlees op hoog vuur al omscheppend in 2-3 minuten bruin en haal het uit de wok.
  5. Bak in het bakvet gember en knoflook gedurende 30 seconden.
  6. Schep ui, paprika en peultjes erdoorheen en roerbak 2-3 minuten.
  7. Voeg 2-3 el water toe aan de groenten en laat afgedekt in nog 2-3 minuten beetgaar worden.
  8. Roer de rest van de maizena los in een kom met 2 el sherry, sojasaus, oestersaus en sesamolie.
  9. Schep de saus en het vlees door de groenten en warm alles nog 1-2 minuten door totdat de saus licht gebonden is.
  10. Serveer de eiermie apart of meng deze nu nog door het gerecht in de wok.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Mie Chinese mie