Bananen van josephine (lekker nagerecht)

Bananen van josephine (lekker nagerecht)

Smulweb imageSmulweb

Bananen van josephine is een heerlijk nagerecht dat gemakkelijk te maken is. De bananen worden overgoten met citroensap, rum (of butterscotch siroop) en bestrooid met poedersuiker. Na vijf minuten in de oven voeg je de crème fraîche toe en na zes minuten extra in de oven is het klaar. Genieten!

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bananen van josephine (lekker nagerecht) op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 180°C.
  2. Vet een vuurvaste schaal in waarin de bananen precies passen. Pel de bananen, halveer ze overlangs (of laat ze heel)en leg ze in de schaal. Snijd de bananen in stukjes als de schaal niet past.
  3. Meng het citroensap eventueel rasp en de rum (of butterscotch siroop) door elkaar. Giet dit mengsel over de bananen en bestrooi met poedersuiker.
  4. Zet de schaal in de oven op 180°C voor ongeveer 5 minuten.
  5. Haal de schaal uit de oven en lepel de crème fraîche over de bananen. Roer de crème fraîche goed door.
  6. Ondertussen de oven voorverwarmen op 220°C.
  7. Bestrooi het geheel met de verkruimelde bitterkoekjes en verdeel de boter erover (boter optioneel).
  8. Zet de schaal nog ongeveer 6 minuten in een oven op 220°C.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts