Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Bananen van josephine (lekker nagerecht) op tafel.
- Oven voorverwarmen op 180°C.
- Vet een vuurvaste schaal in waarin de bananen precies passen. Pel de bananen, halveer ze overlangs (of laat ze heel)en leg ze in de schaal. Snijd de bananen in stukjes als de schaal niet past.
- Meng het citroensap eventueel rasp en de rum (of butterscotch siroop) door elkaar. Giet dit mengsel over de bananen en bestrooi met poedersuiker.
- Zet de schaal in de oven op 180°C voor ongeveer 5 minuten.
- Haal de schaal uit de oven en lepel de crème fraîche over de bananen. Roer de crème fraîche goed door.
- Ondertussen de oven voorverwarmen op 220°C.
- Bestrooi het geheel met de verkruimelde bitterkoekjes en verdeel de boter erover (boter optioneel).
- Zet de schaal nog ongeveer 6 minuten in een oven op 220°C.