Rode kool met kipfilet

Rode kool met kipfilet

Smulweb imageSmulweb

Rodekool met kipfilet in een stoofgerecht met abrikozen en appelsap. Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 250 ml Appelsap
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Rode kool met kipfilet op tafel.

  1. Week de abrikozen 1 uur in de appelsap.
  2. Maak de kool schoon en snijd hem grof. Snijd de kipfilet in stukjes.
  3. Verwarm de olie met boter en bak de kip bruin en gaar. Neem de kip uit de pan.
  4. Bak de ui met de kool 2 minuten in het braadvet. Verkruimel het bouillontablet erboven.
  5. Voeg het water en de abrikozen met het weekwater toe. Breng alles aan de kook.
  6. Laat het in ongeveer 20 minuten gaar stoven.
  7. Voeg de kip toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Rode kool