Zuurdesembrood met zwarte olijven

Zuurdesembrood met zwarte olijven

Smulweb imageSmulweb

Een verrukkelijk zuurdesembrood met groene olijven, knoflook en rozemarijn. Verspreid het heerlijke aroma door het maken van een ruitpatroon. Het brood is krokant van buiten en zacht van binnen. Perfect om te delen bij een heerlijk diner!

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 g Wijnsteenpoeder

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zuurdesembrood met zwarte olijven op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op ca 210°C.
  2. Meng het bakpoeder, meel en zout door elkaar.
  3. Roer hier de fijngehakte olijven, knoflook en een lepel rozemarijn door.
  4. Maak een kuiltje in het midden van het beslag en giet de sojamelk en drie lepels olijfolie erbij. Vermeng alles tot deeg.
  5. Bekleed de bakplaat met bakpapier, vorm van het deeg een bal en druk die op de bakplaat uit tot ongeveer twee cm dik.
  6. Bestrijk het deeg met de resterende olie.
  7. Snijd bovenop met een mes een ruitpatroon uit en versier het brood met de overgebleven rozemarijnblaadjes en zeezout.
  8. Bak het brood in een klein half uur goudbruin en krokant. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood