Gebakken kabeljauw met witlof en mosterd

Gebakken kabeljauw met witlof en mosterd

Smulweb imageSmulweb

Een verrassende combinatie op je bord: gebakken kabeljauwfilet op een bedje van witlof met mosterd, creme fraiche en gembersiroop. Het zoute waterige van de kabeljauw combineert perfect met de lichtbittere smaak van het witlof. Een feest op je bord! Serveer eventueel met aardappeltjes en sla.

10 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gebakken kabeljauw met witlof en mosterd op tafel.

  1. Was de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in smalle reepjes.
  2. Smelt de boter op een matig vuur, in een ruime koekenpan. Bak de kabeljauwfilets op een hoog vuur aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Neem de vis uit de pan, bestrooi haar met zout en peper en houd haar afgedekt warm.
  3. Voeg het witlof aan de boter in de pan toe en bak het al omscheppend op een hoog vuur. Voeg het citroensap, crème fraîche, mosterd, gembersiroop, visbouillon, een snufje zout en peper toe en warm het geheel nog 1 minuut door.
  4. Schep het witlof op 2 warme borden, leg de kabeljauw erop en strooi het bieslook erover.
  5. Serveer het gerecht direct.
  6. (Optioneel) Bak voorgekookte aardappeltjes en was voorgesneden sla om het gerecht compleet te maken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Witlof