- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 18 stappen deze heerlijke Rode paprikasoep met kip op tafel.
- Verwarm de gril voor op de hoogste stand.
- Halveer de paprika's.
- Leg ze met de bolle kant naar boven op een stuk aluminiumfolie onder de hete grill.
- Rooster ze 1 minuut.
- Bestrijk ze met een beetje olie en rooster ze nog 10 minuten.
- Laat ze afkoelen.
- Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de rest fijn.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de rest in stukken.
- Kook de kipfilets in de hete bouillon in ca. 15 minuten gaar.
- Snijd de kip in reepjes.
- Ontvel de paprika's en snijd ze grof.
- Verhit de rest van de olie in een ruime pan en fruit de sjalotten en knoflook op een half hoog vuur.
- Voeg de rode peper, paprika en de bouillon toe.
- Breng dit aan de kook.
- Voeg de tomaat en peper, zout naar smaak toe.
- Kook de soep op een laag vuur ca. 15 minuten.
- Voeg de room toe en pureer de soep met de staafmixer.
- Voeg kipfilet toe en warm de soep kort door.