Rode paprikasoep met kip

Rode paprikasoep met kip

Smulweb imageSmulweb

Deze romige rode paprikasoep met kip is een echte smaaksensatie. Geroosterde paprika's, kip, verfijnde smaakmakers en room wordt gepureerd tot een zachte, fluweelachtige soep en afgemaakt met een vleugje room.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 18 stappen deze heerlijke Rode paprikasoep met kip op tafel.

  1. Verwarm de gril voor op de hoogste stand.
  2. Halveer de paprika's.
  3. Leg ze met de bolle kant naar boven op een stuk aluminiumfolie onder de hete grill.
  4. Rooster ze 1 minuut.
  5. Bestrijk ze met een beetje olie en rooster ze nog 10 minuten.
  6. Laat ze afkoelen.
  7. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd de rest fijn.
  8. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de rest in stukken.
  9. Kook de kipfilets in de hete bouillon in ca. 15 minuten gaar.
  10. Snijd de kip in reepjes.
  11. Ontvel de paprika's en snijd ze grof.
  12. Verhit de rest van de olie in een ruime pan en fruit de sjalotten en knoflook op een half hoog vuur.
  13. Voeg de rode peper, paprika en de bouillon toe.
  14. Breng dit aan de kook.
  15. Voeg de tomaat en peper, zout naar smaak toe.
  16. Kook de soep op een laag vuur ca. 15 minuten.
  17. Voeg de room toe en pureer de soep met de staafmixer.
  18. Voeg kipfilet toe en warm de soep kort door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Gevogelte