Eieren in een romige kerrie-kokossaus

Eieren in een romige kerrie-kokossaus

Smulweb imageSmulweb

Eieren in romige kerrie-kokossaus met stukjes paprika en wat Spaanse peper. Op smaak door de ketoembar, laos en djinten. Geserveerd met brood en eventueel wat verse koriander of peterselie.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Eieren in een romige kerrie-kokossaus op tafel.

  1. Kook de eieren hard. Pel en snipper de sjalot, Spaanse peper (zonder zaadlijsten en pitjes) en de knoflook heel fijn. Maak de paprika schoon: verwijder de zaadlijsten en de pitjes en snijd in kleine stukjes.
  2. Verhit de olie. Fruit hierin de heel fijngehakte ui, sjalot en Spaanse peper glazig. Voeg de stukjes paprika toe en laat deze even meebakken. Voeg de kerrie toe en laat deze ook 1 minuut meebakken.
  3. Roer de slagroom en de kokosmelk erdoor en breng alles aan de kook. Laat even inkoken tot de saus wat dikker wordt. Maak op smaak met zout, suiker, ketoembar, laos en djinten en een paar druppels citroensap.
  4. Pel de eieren en doe deze in de saus. Laat afkoelen. Voor het opdienen de eieren doormidden snijden.
  5. Saus verwarmen en de eieren in de saus opdienen. Eventueel bestrooien met wat verse koriander of peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei