Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Grootmoeders appeltaart op tafel.
- Zeef de bloem en voeg het zout eraan toe. Snijd de koude boter in kleine stukjes. Voeg de basterdsuiker, het ei en de honing toe. Kneed het mengsel met de hand tot een deegbal. Laat deze afgedekt 20 minuten in de koelkast rusten. Week de rozijnen in rum.
- Boen de citroen schoon. Rasp de schil en pers de citroen. Vet de springvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en verdeel het appels in stukjes. Meng de appelstukjes met de helft van het citroensap, 1/2 eetlepel geraspte citroenschil, kaneelpoeder, rozijnen, gember en suiker. Klop 1 ei los met de melk en het custardpoeder. Meng dit door de vulling.
- Rol 3/4 deel van het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de bakvorm hiermee. Verdeel de vulling over de bodem.
- Rol het achtergehouden deeg tot een lapje van 1/3 cm dikte. Snijd er reepjes van en leg deze kruislings over het appelmengsel. Bestrijk het gebak met 1 losgeklopt ei en plaats de vorm in het midden van de oven. Bak de appeltaart in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
- Bestrijk de appeltaart na het bakken met de verwarmde jam.