Kikkererwten-preisoep

Kikkererwten-preisoep

Smulweb imageSmulweb

Deze kikkererwten-preisoep is de perfecte combinatie van fris en hartig. De kikkererwten en aardappel zorgen voor een zachte textuur, terwijl de prei voor een bite zorgt. Maak het af met extra vergine olijfolie, een Spaans pepertje, zwarte peper en Parmezaanse kaas.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 850 ml Water
  • 50 g Geraspte kaas Parmezaanse

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kikkererwten-preisoep op tafel.

  1. Spoel de kikkererwten af, doe ze in een pan en zet ze onder water. Kook de kikkererwten met de aardappel tot ze gaar zijn.
  2. Verwijder het buitenste blad van de prei, was de prei en snijd deze in fijne reepjes.
  3. Verhit een pan met olijfolie en boter. Voeg de prei en knoflook toe en fruit dit aan. Voeg een snuf zout toe.
  4. Giet de kikkererwten en aardappel af en voeg dit toe aan de pan bij de prei. Bak dit 1 minuut mee. Voeg ongeveer 2/3 van de bouillon toe en laat dit 15 minuten zachtjes koken.
  5. Pureer de helft van de soep met een staafmixer en laat de andere helft zoals deze is zodat je een soep krijgt die zacht is met een bite.
  6. Voeg nu zoveel van de resterende bouillon toe tot je de gewenste dikte van de soep hebt. Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg de Parmezaanse kaas toe.
  7. Serveer de soep met een extra druppel extra vergine olijfolie (eventueel voorzien van een Spaans pepertje), maal er nog wat zwarte peper over en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep