Hete kerrie van lamsvlees met kidneybonen

Hete kerrie van lamsvlees met kidneybonen

Smulweb imageSmulweb

Deze hete kerrie van lamsvlees met kidneybonen is een heerlijk gerecht met smaakvolle bleekselderij en pittige peper. De sappige stukken lam zijn zacht en gevuld met smaak dankzij de heerlijke currypasta en de romige kokosmelk. Serveer met gehakte koriander/peterselie.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Hete kerrie van lamsvlees met kidneybonen op tafel.

  1. Bleekselderij schoonmaken en in boogjes snijden. Ui pellen en in grove partjes snijden. Pepertje wassen, zaadjes en zaadlijsten verwijderen en in kleine stukjes snijden. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af onder de kraan.
  2. Verhit de olie en bak hierin de blokjes lamsbout heel snel aan. Voeg vervolgens de selderijboogjes, partjes ui en stukjes rode peper toe en bak deze even mee.
  3. Roer de currypasta erdoorheen en bak alles een paar minuten mee. Voeg daarna kokosmelk en zoveel water toe tot het vlees met de groenten bijna onderstaat.
  4. Laat het geheel 40 minuten stoven op een zacht vuur totdat het vlees zacht is. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg de kidneybonen toe en laat deze even meewarmen. Bestrooi het gerecht met gehakte koriander of peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Bonen Kidneybonen