Gebakken lamsvlees met bloemkool

Gebakken lamsvlees met bloemkool

Smulweb imageSmulweb

Gebakken lamsvlees met bloemkoolkruiden! Dit gerecht bedekt met kruiden zoals gember, chilipoeder, knoflook, kurkuma en koriander is een perfecte combinatie van smaken. Het lamsvlees en de bloemkoolroosjes zijn gekookt in water en geroerbakt tot ze bijna gaar zijn. Garneer met kerrieblaadjes en korianderblaadjes voor optimale smaakbeleving - heerlijk!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 Kerrieblaadjes
  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gebakken lamsvlees met bloemkool op tafel.

  1. Verhit de olie in een wok en fruit de uien goudbruin. Draai het vuur lager en voeg gember, chilipoeder, knoflook, kurkuma en koriander toe. Voeg dan de blaadjes fenegriek toe.
  2. Voeg het lamsvlees toe en roerbak tot het vlees bedekt is met de specerijen. Voeg de helft van de bloemkoolroosjes toe en schep alles goed om.
  3. Schenk het water erbij, draai het vuur lager en laat alles afgedekt 7 minuten koken tot de bloemkool en vlees bijna gaar zijn. Voeg de rest van de bloemkool, de helft van de korianderblaadjes, rode paprika en citroensap toe en roerbak alles 5 minuten. Zorg ervoor dat de saus niet aankoekt. Kijk of het vlees gaar is en doe de inhoud van de wok in een warme schaal en houd het gerecht warm.
  4. Maak de tarka: Verhit de olie en bak de komijnzaadjes en kerriebaadjes 30 seconden. Schenk de kruidenolie dan direct over het gerecht en garneer met de rest van de korianderblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool Gebakken bloemkool