- 6 Kerrieblaadjes
- 300 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Gebakken lamsvlees met bloemkool op tafel.
- Verhit de olie in een wok en fruit de uien goudbruin. Draai het vuur lager en voeg gember, chilipoeder, knoflook, kurkuma en koriander toe. Voeg dan de blaadjes fenegriek toe.
- Voeg het lamsvlees toe en roerbak tot het vlees bedekt is met de specerijen. Voeg de helft van de bloemkoolroosjes toe en schep alles goed om.
- Schenk het water erbij, draai het vuur lager en laat alles afgedekt 7 minuten koken tot de bloemkool en vlees bijna gaar zijn. Voeg de rest van de bloemkool, de helft van de korianderblaadjes, rode paprika en citroensap toe en roerbak alles 5 minuten. Zorg ervoor dat de saus niet aankoekt. Kijk of het vlees gaar is en doe de inhoud van de wok in een warme schaal en houd het gerecht warm.
- Maak de tarka: Verhit de olie en bak de komijnzaadjes en kerriebaadjes 30 seconden. Schenk de kruidenolie dan direct over het gerecht en garneer met de rest van de korianderblaadjes.