Macaroni and cheese

Macaroni and cheese

Smulweb imageSmulweb

Een echte Amerikaanse klassieker: mac and cheese. De heerlijke, romige kaassaus gaat perfect samen met de macaroni. Wat de oven in en na 25 minuten kan je genieten van een lichtbruin korstje en gesmolten kaas.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Macaroni and cheese op tafel.

  1. Houd half zakje kaas apart voor het korstje.
  2. Smelt de boter in een middelgrote pan. Roer de bloem erdoorheen en verwarm het een minuut boven een middelgrote vlam.
  3. Roer geleidelijk de melk erdoorheen met een garde, blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg kaas, mosterd, zout en cayennepeper toe. Roer alles glad.
  5. Roer de saus door de macaroni en doe het over in een ruime, beboterde ovenschaal.
  6. Bestrooi het met een mengsel van kaas, broodkruim en paprikapoeder. Leg hier en daar een stukje boter.
  7. Bak het ongeveer 25 minuten in de oven bij een temperatuur van 190°C tot de bovenkant lichtbruin is en de kaas gesmolten is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta