- 200 g Geraspte cheddar
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovenschotel met courgette en kaas op tafel.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Wrijf een teentje knoflook stevig langs de binnenkant van een ovenschaal, zodat de sappen vrijkomen en gooi het teentje daarna weg. Vet de schaal licht in met olijfolie.
- Snijd de courgettes in plakken van 5 cm dik en schep de rest van de olijfolie erdoor. Voeg zout naar smaak toe.
- Leg de helft van de schijfjes courgette in een laag in de ovenschaal. Strooi de helft van de kaas erover. Leg de rest van de courgettes erop.
- Klop de eieren en melk met een beetje zout. Schenk het mengsel over de courgettes. Strooi de rest van de kaas erover.
- Dek de schotel af met alu-folie en bak het gerecht 30 minuten in de oven. Verwijder het folie en bak het nog 40 minuten tot de bovenkant bruin is.
- Serveer het gerecht heet, warm of koud.