Scones van john

Scones van john

Smulweb imageSmulweb

Deze scones van John zijn makkelijk te maken en smaken heerlijk. Wrijf de droge ingrediënten door elkaar en roer beetje bij beetje de melk door de bloem. Voeg rozijnen toe indien gebruikt en schuif het deeg met behulp van een theelepel op de bakplaat. Bak de scones op 230-235 graden en bestrooi ze eventueel met suiker.

25 min bereiden

ontbijt

10 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Scones van john op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 230-235 graden (hete lucht oven 20 graden lager). Let goed op de oventemperatuur, want deze kan verschillen.
  2. Vet de bakplaat in of leg er bakpapier op om vastplakken te voorkomen. Zorg dat de oven op juiste temperatuur is voordat de scones erin gaan.
  3. Wrijf met je vingertoppen alle droge ingrediënten door elkaar tot het op broodkruim lijkt.
  4. Als je een ei gebruikt, klop dit dan los en voeg toe aan de (karne)melk.
  5. Neem een vork en roer beetje voor beetje de melk door de bloem. Voeg rozijnen toe indien gebruikt.
  6. Roer alles door elkaar en zorg dat het niet te zacht is. Niet kneden!
  7. Neem een eetlepel en schuif met behulp van een theelepel het deeg op de bakplaat (of in de vorm). Bak ca 10-15 minuten in de oven.
  8. Strooi eventueel wat suiker over de scones.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Scone