Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Scones van john op tafel.
- Verwarm de oven voor op 230-235 graden (hete lucht oven 20 graden lager). Let goed op de oventemperatuur, want deze kan verschillen.
- Vet de bakplaat in of leg er bakpapier op om vastplakken te voorkomen. Zorg dat de oven op juiste temperatuur is voordat de scones erin gaan.
- Wrijf met je vingertoppen alle droge ingrediënten door elkaar tot het op broodkruim lijkt.
- Als je een ei gebruikt, klop dit dan los en voeg toe aan de (karne)melk.
- Neem een vork en roer beetje voor beetje de melk door de bloem. Voeg rozijnen toe indien gebruikt.
- Roer alles door elkaar en zorg dat het niet te zacht is. Niet kneden!
- Neem een eetlepel en schuif met behulp van een theelepel het deeg op de bakplaat (of in de vorm). Bak ca 10-15 minuten in de oven.
- Strooi eventueel wat suiker over de scones.