Tournedos met gepofte knoflook en basilicumjus

Tournedos met gepofte knoflook en basilicumjus

Smulweb imageSmulweb

Een verrassend feestelijk gerecht Tournedos met gepofte knoflook en basilicumjus. Het lekkerste als het vlees rosé vanbinnen is. Serveer met gekookte aspergetips en pastinaakplakjes, gegarneerd met verse basilicumblaadjes.

45 min bereiden

hoofdgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Pastinaak
  • 0.5 g Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Tournedos met gepofte knoflook en basilicumjus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 C. Breek de tenen los van de knoflookbollen, maar pel ze niet. Leg de tenen op een hoopje op een flink stuk aluminiumfolie. Besprenkel de knoflook met olie, bestrooi ze met peper en zout en leg de takjes tijm er tussen. Vouw de uiteinden van de folie naar elkaar toe en druk de openingen dicht. Laat de knoflook in het midden van de oven in ca. 45 min. garen.
  2. Rol om elk biefstukje een plakje ontbijtspek en bind het vast met keukentouw.
  3. Breng de wijn aan de kook en laat hem tot de helft inkoken. Voeg de runderfond toe en laat het mengsel 1/3 deel inkoken, zet het vuur uit. Laat de basilicumblaadjes er ca. 20 minuten in trekken. Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper. Zet alles afgedekt koel weg tot gebruik.
  4. Schil de pastinaak en snij in plakjes. Kook de plakjes in ca. 10 min. gaar, giet ze af en breng op smaak met zout en peper en een klontje boter.
  5. Kook in 5-8 minuten de aspergetips net gaar. Giet ze af en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verhit 50 gr. boter en bak hierin de biefstukjes ca. 5 minuten rose.
  7. Verwarm de basilicum-jus en bind deze indien nodig heel licht met wat aardappelmeel.
  8. Verdeel de groenten over de borden en leg de biefstukjes erop. Verdeel de knoflooktenen over de biefstukjes en schep er wat jus over. Garneer met verse basilicumblaadjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden