Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

Butterscotch cookies (heerlijke koekjes)

Smulweb imageSmulweb

Deze Butterscotch koekjes zijn een echte traktatie. Heerlijk zacht van binnen en krokant van buiten. Met slechts een paar ingrediënten eenvoudig te maken. Bak ze goudbruin en geniet van de gezelligheid die de koekjes met zich meebrengen.

25 min bereiden

10 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Butterscotch cookies (heerlijke koekjes) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175-180ºC.
  2. Mix de boter, suiker en stroop met een vork tot alles goed vermengd is.
  3. Kneed met de handen de Weetabix en de bloem door het mengsel en vermeng alles goed door elkaar. Voeg meer boter toe als de massa te droog is. Alles moet een bal kunnen vormen en de kom moet bijna "schoon" worden.
  4. Neem een handvol (of handje) van het deeg en rol het in een bal(letje). Plaats de ballen op de bakplaat en maak ze een beetje plat. Zorg voor voldoende ruimte, de koekjes zullen groter worden (zie foto's). Maak de ballen volgende keer kleiner als er meer koekjes gewenst zijn.
  5. Bak de koekjes 12-15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  6. Haal de koekjes op tijd uit de oven, anders worden ze hard en ze horen juist wat zacht van binnen te zijn! Laat ze eerst afkoelen op de bakplaat voordat ze op een rek worden gelegd om verder af te koelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes