Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Herten rugfilet met een kruiden laagje

Herten rugfilet met een kruiden laagje

smulweb badge smulweb

Een prachtige herten rugfilet met een laagje van grove mosterd en specerijen uit de keukenmachine, geserveerd met een heerlijke saus van rode wijn, mosterd, crème fraîche en paddenstoelen in rode wijn. Perfect voor een speciale gelegenheid!

10 min bereiden hoofdgerecht 6 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1050 g herten rugfilet
  • 3 el Grove Mosterd
  • 2 Teen Jumbo Knoflook
  • 2 tl Rozemarijn gedroogd
  • 6 tl Peterselie gedroogd
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Gemberpoeder
  • 2 tl Tijm gedroogd
  • 3 el Bladselderij
  • 6 el Paneermeel
  • 1.5 Eiwit vloeibaar
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper zwart

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Herten rugfilet met een kruiden laagje op tafel.

  1. Vermaal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een mooi deegje dat nog een beetje kruimelig is.
  2. Kruid het vlees met peper en zout en sauteer kort in boter tot ze lichtbruin zijn, maar nog rauw van binnen.
  3. Haal de filets uit de pan en smeer deze licht in met de grove mosterd. Bedek ze met het kruidenmengsel en zet ze klaar op een bakplaat, zodat ze in de oven kunnen doorgaren en het kruidendakje krokant kan worden.
  4. Voor de saus: gebruik het bakboter uit de pan en deglaceer met rode wijn. Voeg ongeveer 4 eetlepels mosterd toe en 1 eetlepel suiker, daarna fond. Laat het inkoken tot de helft en voeg dan room en crème fraîche toe. Kook dit in tot een mooie saus en breng op smaak met zout en peper. Zeef de saus voor het serveren door een zeef om eventuele aanbaksels te verwijderen. Voeg voor de glans wat klontjes koude roomboter toe aan de saus.
  5. Voor de bospaddenstoelen: snijd de paddenstoelen grof. Snipper 2 sjalotjes en fruit deze aan in een beetje olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze tot al het vocht is verdampt. Blus af met een beetje rode wijn om de pan te deglaceren en voeg naar smaak tijm en een beetje knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de vleesfilets met de saus en bospaddenstoelen.