Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Kaaskroketten of bitterballen op tafel.
- Laat de boter op laag vuur smelten, maar laat het niet kleuren.
- Voeg de bloem toe en roer tot het geheel los begint te laten van de bodem. Laat de roux afkoelen.
- Roer de hete bouillon door de roux tot een dikke massa en laat het even doorkoken.
- Voeg kaas en selderij toe en breng op smaak met peper en zout. Giet de massa in een met water bevochtigde schaal en laat opstijven in de koelkast.
- Vorm kroketjes, rondjes of rechthoeken en bedek ze goed met paneermeel. Laat opnieuw opstijven in de koelkast.
- Haal de vormen door losgeklopt eiwit en wentel ze opnieuw door de paneermeel.
- Laat de vormen circa 2 uur opstijven in de koelkast voordat je ze gaat frituren.
- Bak de kroketten, bitterballen of rechthoekjes in olie op 180 graden in 3 tot 4 minuten goudbruin.
- Laat de gefrituurde snacks uitlekken op keukenpapier.