Kaaskroketten of bitterballen

Kaaskroketten of bitterballen

Smulweb imageSmulweb

Krokant van buiten, zacht en romig van binnen. Of je nu kaaskroketten of bitterballen maakt, met deze smakelijke snack zit je gebakken! Perfect voor bij de borrel of als tussendoortje voor de lekkere trek.

45 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Kaaskroketten of bitterballen op tafel.

  1. Laat de boter op laag vuur smelten, maar laat het niet kleuren.
  2. Voeg de bloem toe en roer tot het geheel los begint te laten van de bodem. Laat de roux afkoelen.
  3. Roer de hete bouillon door de roux tot een dikke massa en laat het even doorkoken.
  4. Voeg kaas en selderij toe en breng op smaak met peper en zout. Giet de massa in een met water bevochtigde schaal en laat opstijven in de koelkast.
  5. Vorm kroketjes, rondjes of rechthoeken en bedek ze goed met paneermeel. Laat opnieuw opstijven in de koelkast.
  6. Haal de vormen door losgeklopt eiwit en wentel ze opnieuw door de paneermeel.
  7. Laat de vormen circa 2 uur opstijven in de koelkast voordat je ze gaat frituren.
  8. Bak de kroketten, bitterballen of rechthoekjes in olie op 180 graden in 3 tot 4 minuten goudbruin.
  9. Laat de gefrituurde snacks uitlekken op keukenpapier.
eet smakelijk