Roast potatoes (lekker knapperige)

Roast potatoes (lekker knapperige)

Smulweb imageSmulweb

Lekkere knapperige aardappelen uit de oven! Deze heerlijke aardappelen zijn perfect als bijgerecht. Kook de aardappelen en giet ze af, schud de aardappelen stevig tot ze een kruimig randje krijgen. Mix de olijfolie met saffraanpoeder en laat het bakblik met aardappelen ca. 50 minuten in de oven op 220°C staan. Vergeet niet te kwasten met het olie-saffraanmengsel tijdens de bereiding. Garneer met wat versgemalen zout voor de finishing touch.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Roast potatoes (lekker knapperige) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Plaats het bakblik met 2 eetlepels zonnebloemolie op de hoogste richel van de oven.
  3. Maak, indien gebruikt, de saffraandraadjes fijn tot poeder met een vijzel.
  4. Kook de aardappelen gedurende 6 tot 8 minuten met zout en de helft van de saffraan.
  5. Giet het water af en schud de aardappels stevig tot ze een kruimig randje krijgen.
  6. Mix de olijfolie met de rest van het saffraanpoeder.
  7. Steek het gas aan en verwijder het bakblik uit de oven. Plaats het op het gas (middelmatig hoog).
  8. Gebruik een lepel met een lang handvat en leg de aardappelen in het vet, til het bakblik met 1 hand een beetje op zodat je de aardappelen tegelijkertijd kunt begieten met het hete vet. Zet het bakblik snel weer terug in de oven op de hoogste richel.
  9. Bak de aardappelen gedurende ongeveer 40-50 minuten, keer halverwege de tijd de aardappelen.
  10. Neem een kwastje en kwast de aardappelen in met het olie-saffraanmengsel. (optioneel)
  11. Strooi wat versgemalen (zee)zout over de aardappelen.
eet smakelijk