Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Roast potatoes (lekker knapperige) op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Plaats het bakblik met 2 eetlepels zonnebloemolie op de hoogste richel van de oven.
- Maak, indien gebruikt, de saffraandraadjes fijn tot poeder met een vijzel.
- Kook de aardappelen gedurende 6 tot 8 minuten met zout en de helft van de saffraan.
- Giet het water af en schud de aardappels stevig tot ze een kruimig randje krijgen.
- Mix de olijfolie met de rest van het saffraanpoeder.
- Steek het gas aan en verwijder het bakblik uit de oven. Plaats het op het gas (middelmatig hoog).
- Gebruik een lepel met een lang handvat en leg de aardappelen in het vet, til het bakblik met 1 hand een beetje op zodat je de aardappelen tegelijkertijd kunt begieten met het hete vet. Zet het bakblik snel weer terug in de oven op de hoogste richel.
- Bak de aardappelen gedurende ongeveer 40-50 minuten, keer halverwege de tijd de aardappelen.
- Neem een kwastje en kwast de aardappelen in met het olie-saffraanmengsel. (optioneel)
- Strooi wat versgemalen (zee)zout over de aardappelen.