- 450 g Rode Bessen
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Cranberry-chutney op tafel.
- De cranberry's wassen en in een zeef laten uitlekken. De appels schillen, de klokhuizen verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden. De uien schoonmaken en fijn snipperen. De sinaasappel wassen en met een canneleermesje repen van de schil trekken. Pers daarna de sinaasappel uit.
- Doe de cranberry's met de blokjes appel, de ui, de reepjes sinaasappelschil en het sap in een ovenvaste schaal van 1,5 liter. Roer de overige ingrediënten erdoor en dek af.
- Laat alles 13 tot 16 minuten aan de kook komen en onafgedekt 20 minuten op vol vermogen inkoken. Roer tussendoor twee keer door.
- Maak intussen de jampotjes schoon in heet sodawater, spoel ze af met heet water en laat ze omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.
- Breng de chutney eventueel op smaak met wat zout. Doe de chutney in de potjes, sluit ze af en voorzie ze van een etiket.