Hongaarse ovenschotel van groene kool met gehakt en rijst

Hongaarse ovenschotel van groene kool met gehakt en rijst

Smulweb imageSmulweb

Ontdek deze heerlijke Hongaarse ovenschotel van groene kool, gehakt en rijst. Proef de verschillende smaken en structuren, van het knapperige spek tot de zure room in de kool. Geniet van de romige geraspte kaas bovenop het gerecht en beleef een smaakvolle ervaring!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 g Groene kool

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hongaarse ovenschotel van groene kool met gehakt en rijst op tafel.

  1. Snijd de groene kool in hele fijne reepjes en kook de rijst gaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Bak de blokjes mager gerookt spek knapperig.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in de wok en roerbak hierin het gehakt rul samen met de ui en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Haal het gehakt uit de pan.
  3. Roerbak in de rest van de olie de groene kool met de kummelzaadjes in 10 minuten beetgaar. Roer de zure room door de groene kool en breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de blokjes mager rookspek met het paprikapoeder door de gekookte rijst.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg onder in de ovenschaal eerst de groene kool, dan het gehakt en daarover de rijst.
  6. Bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en laat er een bruin korstje op komen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Groente Kool Groene kool