Carpaccio van licht gerookte kipfilet met gedroogde ananas

Carpaccio van licht gerookte kipfilet met gedroogde ananas

Smulweb imageSmulweb

Deze carpaccio van licht gerookte kipfilet met gedroogde ananas is een heerlijk voorgerecht. De gedroogde vruchten worden gecombineerd met notenolie en balsamicoazijn. Bouw de torentjes op elk bord met laagjes kip, rucola, pijnboompitten, gedroogde tomaat en ananas. Eindig met een plakje van de 12 dunne schijfjes gedroogde ananas. Geniet ervan!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Carpaccio van licht gerookte kipfilet met gedroogde ananas op tafel.

  1. Schil de ananas en verwijder de harde deeltjes. Snijd 12 heel dunne schijfjes in het vruchtvlees. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de tomaten en de ananas. Schuif de plaat in de op 100°C afgestelde oven en droog de vruchten gedurende een viertal uren. Als je over een zonovergoten plek achter glas beschikt, kan je ze daar ook drogen.
  2. Maak een dressing van de notenolie en balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
  3. Bouw vervolgens op elk bord torentjes met een laagje kip, wat rucola, pijnboompitten, gedroogde tomaat en ananas en herhaal. Werk omhoog zodat er een torentje ontstaat. Eindig met een plakje gedroogde ananas. Je kunt het geheel eventueel vastzetten met wat sprietjes gefrituurde spaghetti.
  4. Breng de torentjes op smaak met de dressing.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte