Romige preisoep met kerrie en gerookte zalm

Romige preisoep met kerrie en gerookte zalm

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk romige preisoep met een vleugje kerrie en aan het einde toegevoegde gerookte zalm. Garneren doe je met croutons en preiringetjes. Smullen maar!

45 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige preisoep met kerrie en gerookte zalm op tafel.

  1. Smelt in een ruime pan op laag vuur de boter en bak hierin al roerend de kerrie enkele minuten.
  2. Voeg de preiringen toe en smoor deze 5 minuten.
  3. Voeg de bouillonblokjes, water, room en aardappel toe en roer alles door elkaar. Laat de soep 30 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of roer de soep goed door met een garde. De aardappel zorgt ervoor dat een mooie gebonden preisoep ontstaat.
  5. Breng de soep op smaak en voeg op het laatste moment de zalm toe.
  6. Garneer de soep met croutons en eventueel wat zeer fijngesneden preiringetjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep