- 15 g Kruisbessen
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Parfait van abrikozen op tafel.
- Was de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten.
- Doe ze met het sinaasappelsap, 100 gram van de suiker en het citroensap in een steelpan met een dikke bodem en breng aan de kook. Laat met het deksel op de pan circa 15 minuten zachtjes koken tot de abrikozen gaar zijn. Schep in die tijd een paar keer om en voeg zo nodig een extra scheutje sinaasappelsap toe als het mengsel te droog mocht worden.
- Roer de gekookte abrikozen door een fijne zeef en laat afkoelen. Roer er de amaretto door. Klop de slagroom bijna stijf met de resterende 50 gram suiker en spatel er de abrikozenpuree door.
- Schep het mengsel in een met gladfolie of bakpapier bekleed cakevormpje met een inhoud van 1 liter en zet 1 nacht in de diepvries.
- Breng voor de saus de jam met het citroensap en het sinaasappelsap aan de kook. Roer goed en laat afkoelen. Roer de saus door een fijne zeef en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Voor het serveren, zet de parfait circa 20 minuten voor het serveren van de diepvries in de koelkast. Stort de parfait op een schaal, verwijder het plastic en snijd in 12 plakken. Verdeel de saus over de borden en leg er twee plakken parfait op.