Appels uit de oven met honingkaneel en suiker

Appels uit de oven met honingkaneel en suiker

Smulweb imageSmulweb

Appels uit de oven met honingkaneel en suiker. Een overheerlijk dessert dat van de BBQ kan komen! Ontklok de appels, vul ze met boter, honing en rozijnen, strooi er kaneel over en een scheutje rum. Lekker 40 minuten in de oven en serveren met zelfgemaakte saus en een bolletje vanille-ijs!

60 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 45 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Appels uit de oven met honingkaneel en suiker op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Boor de klokhuizen met behulp van een appelboor uit de appels. Verwijder rondom een reepjes van de schil op de halve hoogte van de appels om te voorkomen dat ze openspringen. Zet de appels in een ovenschaal.
  2. Roer de boter en de basterdsuiker romig. Vul de holte in de appels met het botermengsel. Bestrooi de appels met de kaneel en bedruip ze met de rum, het sinaasappelsap en de honing. Strooi er de rozijnen over en giet een laagje water in de schaal.
  3. Schuif de appels 40 minuten in de voorverwarmde oven. De exacte oventijd is afhankelijk van het formaat en de soort van de appels.
  4. Neem de appels uit de schaal en houd ze warm. Zet de ovenschaal op middelhoog vuur en laat het vrucht 3 minuten koken. Roer het maïszetmeel aan met de 3 el koud water. Bind de saus en laat 1 minuut doorkoken.
  5. Schep de saus over de warme appels. Geef er desgewenst een bolletje vanille-ijs bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel