Pompoensoep

Pompoensoep

Smulweb imageSmulweb

Proef de herfst met dit recept voor pompoensoep: een romige, hartverwarmende soep, rijk aan allerlei geuren en smaken. Deze soep is perfect voor koude dagen, maar ook verrukkelijk als lunch of lichte maaltijd.

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(10)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Pompoensoep op tafel.

  1. Snipper de ui. Schil en halveer de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd de pompoen in blokjes. Snijd de courgette ook in blokjes. Schil de gemberwortel en snijd fijn.
  2. Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui, de pompoen en de courgette hierin ongeveer 3 minuten aan. Voeg de gember en kerriepoeder toe en bak het al omscheppend ongeveer 1 minuut mee.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak. Hak de cashewnoten en koriander grof en strooi over de pompoensoep. Smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep