Gefrituurde aardappelballetjes

Gefrituurde aardappelballetjes

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke gefrituurde aardappelballetjes met kruidnagel en selderij, perfect als bijgerecht bij wild of een stoofpotje. Gemaakt van goed gekookte aardappelpuree, gemixt met maizena, ei, zout en nootmuskaat voor dat extra beetje smaak. Gerold in paneermeel en even kort frituren totdat ze goudbruin zijn. Een heerlijk bijgerecht om van te genieten!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gefrituurde aardappelballetjes op tafel.

  1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine stukjes. Kook de aardappels gaar en maak er een stevige puree van.
  2. Roer de maizena of bloem door de puree, samen met de eieren, het zout en de nootmuskaat.
  3. Maak met een koude, natte lepel kleine balletjes ter grootte van een kleine aardappel.
  4. Rol de balletjes door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.
  5. Frituur de balletjes in ongeveer 4-5 minuten goudbruin.
  6. Laat de gefrituurde aardappeltjes op keukenpapier uitlekken.
  7. Steek in elk bolletje een kruidnagel als kroontje en een takje selderij als steeltje.
  8. Serveer de aardappelballetjes als bijgerecht bij wild of een stoofpotje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Kruiden