Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Hartige broodtaart met kip op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Snijd de sneetjes diagonaal in kleine driehoekjes.
- Vet de springvorm royaal in met boter.
- Bekleed de bodem en wand met de driehoekjes brood.
- Snijd de kipfilet in stukjes en de bosuitjes in ringetjes.
- Klop in een kom de eieren los met slagroom, zout en peper.
- Roer de geraspte kaas, kipfilet, uitjes en de kruiden erdoor.
- Schep dit mengsel in de vorm en leg de laatste driehoekjes brood als een molentje er bovenop (of verdeel gewoon de rest van het brood erover).
- Verdeel er klontjes boter over en zet in de oven in ca. 25-30 minuten goudbruin en gaar.
- Haal als de tijd bijna om is de taart even uit de oven en strooi er nog wat kaas over en zet even onder de grill.