Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Een witlofsalade met mango walnoten en appel op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Prik de aardappelen op een paar plaatsen met een vork in zodat de stoom tijdens het poffen kan ontsnappen. Pof ze in circa 1 uur in de oven gaar, afhankelijk van de grootte.
- Neem de gepofte aardappelen uit de oven en snijd er in de lengte een dun kapje af. Schep de aardappelen leeg, zodat er nog een dun wandje overblijft. Bewaar 4 van de uitgeholde aardappelen.
- Draai het uitgeschepte aardappelkruim door een fijne zeef. Meng er de boter, de eierdooier en de nootmuskaat door. Breng de puree op smaak met zout en peper.
- Roer de crème fraiche door de aardappelpuree. Vul 4 van de aardappelen hoog op met de puree. Bestrooi ze met de geraspte kaas en zet ze 5 minuten onder de grill. Serveer meteen.