Aardappel-truffelsoep

Aardappel-truffelsoep

Smulweb imageSmulweb

Geduld wordt beloond met deze heerlijke aardappel-truffelsoep. De soep wordt gepureerd met room en geraspte parmezaan. Een paar druppels truffelolie maken het helemaal af. Heerlijk met stokbrood!

25 min bereiden

soep

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Aardappel-truffelsoep op tafel.

  1. Kook de aardappels in ca. 15-20 minuten in 4 dl water met het bouillonblokje, de hele teentjes knoflook, ui en salie tot de aardappels heel gaar zijn.
  2. Schenk de room erbij en pureer de soep met de staafmixer.
  3. Roer de geraspte parmezaan, de helft van de truffel en een paar druppels truffelolie erdoor. Laat ca. 2 minuten trekken op laag vuur.
  4. Schep de soep in kleine kommetjes of kopjes en bestrooi met de rest van de truffel.
eet smakelijk