Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Zachte knoflookdip op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Haal de knoflookbollen uit elkaar en verdeel de teentjes (ongepeld dus) over een bakplaat.
- Giet olijfolie over de knoflook en draai de knoflooktenen met een lepel zodat ze allemaal bedekt worden met olie.
- Rooster de knoflooktenen voor 20-30 minuten, totdat ze zacht zijn geworden. Let op! Kijk tussendoor omdat oventemperaturen verschillen en het zou jammer zijn als de knoflook verbrandt.
- Laat de knoflooktenen voor 5 minuten afkoelen. Verwijder het vel van de knoflooktenen (gewoon knijpen).
- Leg de knoflooktenen op een snijplank en besprenkel ze met wat zout. Prak met een vork tot het puree is.
- Doe de knoflook in een kleine kom en voeg de mayonaise, yoghurt en mosterd toe.
- Voeg vers gemalen peper toe en proef of de smaak goed is. Voeg anders nog wat zout/peper toe.