Zachte knoflookdip

Zachte knoflookdip

Smulweb imageSmulweb

Met deze zelfgemaakte zachte knoflookdip zorg je voor extra smaak bij de borrel of bijgerecht. Het roosteren van de knoflook voegt een extra dimensie toe. Serveer met rauwkost of stokbrood om lekker te dippen.

25 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zachte knoflookdip op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Haal de knoflookbollen uit elkaar en verdeel de teentjes (ongepeld dus) over een bakplaat.
  3. Giet olijfolie over de knoflook en draai de knoflooktenen met een lepel zodat ze allemaal bedekt worden met olie.
  4. Rooster de knoflooktenen voor 20-30 minuten, totdat ze zacht zijn geworden. Let op! Kijk tussendoor omdat oventemperaturen verschillen en het zou jammer zijn als de knoflook verbrandt.
  5. Laat de knoflooktenen voor 5 minuten afkoelen. Verwijder het vel van de knoflooktenen (gewoon knijpen).
  6. Leg de knoflooktenen op een snijplank en besprenkel ze met wat zout. Prak met een vork tot het puree is.
  7. Doe de knoflook in een kleine kom en voeg de mayonaise, yoghurt en mosterd toe.
  8. Voeg vers gemalen peper toe en proef of de smaak goed is. Voeg anders nog wat zout/peper toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts