Stoofpeertjestaart

Stoofpeertjestaart

Smulweb imageSmulweb

Een taart waar de herfst vanaf spat! Door de gestoofde peren heeft deze taart een heerlijke smaak en is het een perfect dessert.

10 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 ml Druivensap
  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Stoofpeertjestaart op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen. Leg de peren in een pan, voeg het druivensap, 50 g suiker en het vanillestokje toe. Breng aan de kook en stoof de peren met een deksel op de pan 1 uur op een heel zacht vuur. Laat ze afkoelen.
  3. Snijd de boter in blokjes. Meng de bloem en basterdsuiker met een beetje zout en de boter in de keukenmachine met de deegmessen tot kruimels. Laat de machine draaien en voeg dan zoveel ijskoud water toe tot er een deegbal ontstaat. Wikkel het deeg in folie en laat in de koelkast 30 min. rusten.
  4. Vet de taartvorm in met boter. Verwarm in een steelpan de rest (150 g) van de suiker met 3 eetlepels water en laat de suiker op een zacht vuur smelten. Zet het vuur dan hoog en laat de suiker zonder te roeren kleuren tot een goudbruine karamel. Schenk de karamel in de taartvorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem. Giet de peren af en verdeel ze over de karamel. Bedek de peren met het deeg en druk het iets aan.
  5. Bak de taart in het midden van de oven in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.
  6. Klop intussen de slagroom met de poedersuiker en kaneel lobbig.
  7. Haal de perentaart uit de oven en leg een platte schaal op de taartvorm. Draai de perentaart om op de schaal en verwijder voorzichtig de taartvorm. Serveer de taart warm samen met de geklopte slagroom.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Zuivel Kruiden Peren Taart