Balkenbrij

Balkenbrij

Smulweb imageSmulweb

Een uniek stukje Nederlandse culinaire geschiedenis. Balkenbrij is een gerecht van varkensvlees en diverse granen. Het vlees wordt in kleine stukjes gesneden, gemengd met graan, kruiden en specerijen en gekookt waarna er een deegbal ontstaat. Laat de balkenbrij 24 uur afkoelen in de koelkast en geniet van een heerlijk stukje authentiek Hollands eten.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g 9 granen meel
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Balkenbrij op tafel.

  1. Zeef de bloemsoorten en vermeng ze met elkaar.
  2. Kook de varkenslever en het buikspek in water met zout enkele uren gaar.
  3. Neem het vlees uit de pan en snijd alles in kleine stukjes.
  4. Doe het gesneden vlees terug in de pan bij het vocht. Roer er het meel en de kruiden door.
  5. Breng alles aan de kook en roer door tot er een deegbal ontstaat.
  6. Beboter een schaal of kom en stort er de balkenbrij in.
  7. Laat de massa 24 uur in de koelkast staan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees