Afrikaans recepten
Zelf Afrikaans gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Afrikaans recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 400 g limabonen (blik)
- 1 bloemkool
- 4 el olijfolie
- 1 tl (gerookt) paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl Zout
- 50 ml plantaardige yoghurt
- 1.5 el harissa
- 1 tl limoensap
- 0.25 tl cayennepeper
- 20 g peterselie (bakje 30 g)
- 20 g amandelschaafsel (bakje)
- 1 foodprocessor
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Bloemkoolsteaks met harissa puree op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de limabonen af en laat ze uitlekken. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in 3-4 grote plakken.
- Meng de olie met het paprikapoeder, knoflookpoeder en ½ van het zout. Smeer dit over de bloemkool plakken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkool voor 30-35 min. in de oven.
- Doe ondertussen de limabonen, plantaardige yoghurt, harissa, limoensap, cayennepeper en het overige zout in de foodprocessor. Blend dit tot een gladde puree.
- Verdeel de bonenpuree over één groot bord of meerdere kleine borden. Leg de bloemkoolsteaks hier bovenop en top af met de verse peterselie en amandelschaafsel.