Boerenkool met pindakaas en gehaktklinkt gek

Boerenkool met pindakaas en gehaktklinkt gek

Smulweb imageSmulweb

Een typische Hollandse maaltijd in een nieuw jasje: boerenkool met pindakaas en gehakt. Geserveerd met romige aardappelpuree, heerlijk op een koude winterdag. Dit gerecht is lekker ouderwets met een lekkere twist!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(7)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Boerenkool met pindakaas en gehaktklinkt gek op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de aardappelpuree volgens je eigen recept.
  3. Zet de boerenkool in ruim water, en kook in 20 minuten gaar.
  4. Fruit de knoflook in wat olie, bak het gehakt erin rul en voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Vet een mooie ovenschaal in, en stort het gehakt op de bodem van de schaal, strooi hierover de muntblaadjes.
  6. Giet de boerenkool af (niet te droog), en voeg de pindakaas/ketjap/bosuitjes/geplette pinda's toe. Meng tot een mengsel en stort op het gehakt in de ovenschaal.
  7. Doe hier overheen een dekkende laag aardappelpuree, hierover de kaas en sluit af met een laagje paneermeel.
  8. Zet het geheel 20 minuten in de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Boerenkool