Tapas kroketjes gevuld met manchego-kaas

Tapas kroketjes gevuld met manchego-kaas

Smulweb imageSmulweb

Tapas kroketjes gevuld met Manchego-kaas. Heerlijke blokjes Manchego-kaas door bloem, ei en broodkruimels gerold en vervolgens gebakken tot een krokant en hartig hapje. Serveer warm voor een verfijnde tapaservaring.

45 min bereiden

borrel

6 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 10 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Tapas kroketjes gevuld met manchego-kaas op tafel.

  1. Verwarm de olie of frituurvet op 180-190 graden.
  2. Snijd de kaas in driehoekjes van circa 2 cm dik of in blokjes van ongeveer dezelfde grootte. Doe de bloem in een plastic zakje en voeg zout en peper naar smaak toe. Breek het ei in een ondiep schaaltje en klop het water erdoor. Verdeel de broodkruimels over een bord.
  3. Haal de stukjes kaas eerst door de bloem en vervolgens door het eimengsel. Rol ze ten slotte door de broodkruimels zodat de stukjes rondom bedekt zijn. Leg ze op een groot bord in de koelkast tot u ze wilt serveren.
  4. Verhit vlak voor het serveren circa 2.5 cm zonnebloemolie in een braad-, koekenpan of frituurpan. Voeg de stukjes kaas toe, met vier tegelijk zodat de temperatuur van de olie niet te veel daalt en bak ze 1-2 minuten (halverwege keren), tot de kaas net begint te smelten en ze rondom goudbruin zijn. Zorg ervoor dat de olie heet genoeg is, anders duurt het te lang voor het paneerlaagje knapperig wordt en kan de kaas er uitlopen.
  5. Neem de blokjes gefrituurde kaas met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Serveer ze heet, met cocktailprikkers om ze aan te prikken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Tapas