Smeuïge brownies

Smeuïge brownies

Smulweb imageSmulweb

Verwen jezelf met de rijke, diepe chocoladesmaak van deze smeuïge brownies. Dit recept is een onweerstaanbaar tussendoortje waar elke chocoladeliefhebber van droomt. Om je vingers bij af te likken.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(17)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Smeuïge brownies op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160-170 graden. Smelt de chocolade en boter samen au bain-marie. Zorg dat de kom het water niet raakt. Klop de eieren licht van kleur met een handmixer. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen tot de massa dik en glanzend wordt. Schep voorzichtig de gesmolten chocolade erbij.
  2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en spatel voorzichtig door samen met een snufje zout. Giet de massa in een met bakpapier bekleed bakblik en plaats op een bakplaat. Schuif de bakplaat net onder het midden van de oven en bak de brownies gedurende 35 minuten.
  3. Test de gaarheid met een satéprikker. Er moeten wat vochtige kruimeltjes aan blijven plakken. Laat de brownies in de vorm afkoelen op een rek. Keer na ongeveer 30 minuten het bakblik om en laat het verder afkoelen. Snijd er daarna 16 vierkante stukjes van. Klaar zijn je smeuïge brownies.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake Brownies