- 1000 g Rundvlees
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Courgettesoep met gorgonzola op tafel.
- Fruit de ui in 2 eetlepels olijfolie en 30 gram boter. Snijd de courgettes in dunne plakjes en stoof ze ongeveer 10 minuten bij de uien in de pan. Voeg zout, peper en 2 theelepels oregano toe. Voeg dan 1 liter rundvlees- of groentebouillon toe. Laat het geheel 35 minuten zachtjes doorkoken.
- Snijd de gorgonzola in kleine brokjes en laat ze smelten in de soep. Houd eventueel wat extra blokjes als garnering achter. Voeg nu de (kook)room toe. Proef of het lekker is en voeg eventueel nog wat extra peper toe en mogelijk ook nog wat bouillon als de soep te dik is (dit uiteraard naar smaak).
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Bij het opdienen eventueel garneren met blaadjes verse oregano en wat verkruimelde gorgonzola.