- 1 el chocoladelikeur
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Chocoladepudding met slagroom op tafel.
- Roer de eidooiers met de maizena, het zout en de suiker schuimig. Rasp de chocolade.
- Breng de melk in een glazen litermaat (afgedekt) in 6 tot 8 minuten op vol vermogen aan de kook. Roer wat van de warme melk door het eidooiermengsel en voeg dit bij de rest van de melk. Roer goed met een garde.
- Laat het mengsel (onafgedekt) in 2 tot 3 minuten op vol vermogen laten binden, tussendoor tweemaal roeren. Roer vervolgens de chocolade erdoor tot deze geheel is gesmolten.
- Voeg tot slot de boter en de likeur toe en doe de massa in een met water omgespoelde puddingvorm. Dek af met plasticfolie dat de pudding moet raken om zo een vel te voorkomen.
- Laat de pudding opstijven in de koelkast. Stort de pudding in cocktailglazen en garneer eventueel met stijfgeslagen slagroom en geraspte chocolade.