Kofta curry

Kofta curry

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke kofta curry met gehakt, kerrie, tomaat, ui en paprika! Een smaakvol en kruidig gerecht.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kofta curry op tafel.

  1. Meng gehakt, gemberpoeder, paneermeel, zout en ei door elkaar. Rol tot ongeveer 20 kleine balletjes.
  2. Pel en snipper de ui. Was het pepertje, halveer in de lengte, verwijder de pitjes en hak fijn. Snijd de tomaten in stukken nadat je ze enkele seconden hebt ondergedompeld in kokend water en ontveld. Snijd de paprika in kleine stukjes.
  3. Verhit olie in een grote braadpan. Bak de gehaktballetjes voorzichtig rondom bruin in ongeveer 5 minuten. Haal ze uit de pan.
  4. Voeg aan het bakvet de ui, pepertje, kerriepoeder, ketoembar en kaneel toe. Pel en pers de knoflook erboven uit. Bak het kruidenmengsel al roerend ongeveer 3 minuten.
  5. Voeg de tomaten, paprika, tomatenpuree en 3 dl water toe. Verkruimel de bouillontablet erboven. Laat het geheel 10 minuten zachtjes stoven en roer af en toe.
  6. Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog 10 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout en chilipoeder.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Curry