- 2 Sereh / Citroengras
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige oosterse linzensoep met chorizo op tafel.
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukjes. Pel de ui en de knoflook en snijd deze ook in stukjes. Verwijder het buitenste blad van de sereh. Snijd de sereh in tweeën. Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd de peper in grove stukken. Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in kleine stukjes en was deze.
- Verhit de olie en fruit hierin de ui, knoflook en Spaanse peper. Strooi de kerriepoeder en koriander hierover en roer de stukken aardappel erdoor.
- Schenk de bouillon erbij en voeg de laurierblaadjes en de sereh toe. Breng de soep aan de kook en voeg de linzen toe. Kook de soep 45 minuten tot de linzen gaar zijn.
- Verwijder de laurierblaadjes en de stengels citroengras. Bak de reepjes spek uit in een koekenpan. Pureer de soep met de staafmixer.
- Snijd de chorizo-worst in plakjes of stukjes. Roer de spekjes, prei en de worst door de soep en breng de soep op smaak met zout en peper.
- Strooi er voor het serveren koriander of peterselie over.