Kip met rode bietjes

Kip met rode bietjes

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk BBQ recept: kip gevuld met een mix van paprika, mango en verse tijm, gemarineerd in een kruidige marinade en geserveerd met een smaakvolle saus van paprika, knoflook en tijm, en bietjesstaafjes met limoensap.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kip met rode bietjes op tafel.

  1. Kerf de borsten aan de bovenkant ondiep in met een scherp mes. Snijd de borsten in de lengte open, zodat er zakjes ontstaan. Bereid de vulling: schil de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Schil de mango en snijd deze in iets grotere blokjes. Fruit de paprika 3 minuten in olijfolie en voeg de mango en verse tijm toe. Meng alles en vul de kippenborsten met deze vulling. Druk het vlees dicht en zet vast met een tandenstoker.
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade en laat de borsten het liefst een dag marineren.
  3. Bereid de saus: snipper de sjalot. Schil anderhalve paprika en snijd het vlees in blokjes. Fruit de blokjes met een geperste teentje knoflook en tijm in boter of olie. Blus de pan af met gevogeltebouillon en witte wijn en breng alles aan de kook. Laat de groente pruttelen tot deze gaar is. Breng op smaak met cayennepeper, paprikapoeder en een beetje zout. Snijd de bieten in staafjes en besprenkel ze met limoensap.
  4. Haal het vlees uit de marinade, dep het half droog en rooster het op de barbecue langzaam gaar en goudbruin. Snijd het vlees schuin in plakken en serveer met de bereide saus en bietenstaafjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte