bauernfruhstuck duitse boerenomelet

bauernfruhstuck duitse boerenomelet

Smulweb imageSmulweb

Maak kennis met bauernfruhstuck, de Duitse boerenomelet! Gevuld met aardappels, ui, spekjes, en op smaak gebracht met peper, zout, en verse peterselie. Het geheim van deze omelet? Aardappelschijfjes gaar gekookt in water. Perfect voor ontbijt, lunch en zelfs diner op de camping.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke bauernfruhstuck duitse boerenomelet op tafel.

  1. Schil de aardappels en snijd ze in plakken van circa 2/3 centimeter dik (zo dik als een potlood). Doe de aardappelschijfjes in een pan en giet er zoveel water bij tot ze net onder staan (niet minder, want dan worden ze niet gelijktijdig gaar). Strooi zout over de aardappelen en kook ze met een deksel op de pan net gaar. Prik, na circa 10 minuten koken, met een mesje in de aardappelschijfjes om te controleren of ze gaar zijn. Giet dan het water af en laat de aardappelschijfjes zonder deksel uitdampen tot ze nodig zijn.
  2. Op een matige hittebron, in een grote koekenpan, de spekblokjes langzaam uitbakken.
  3. De uien pellen en snipperen. Als de uien gesnipperd zijn, de spekjes zo nodig op hogere hittebron verder uitbakken tot ze krokant zijn. Schep ze daarna uit de pan op een bord en laat het spekvet in de pan.
  4. Fruit, in het achtergebleven spekvet, de gesnipperde uien lichtbruin en schep ze daarna uit de pan bij de spekjes op het bord.
  5. Smelt in de gebruikte koekenpan 1 eetlepel boter (als er nog veel spekvet in de pan zit is dit niet nodig) en bak de aardappels er aan beide kanten al omscheppend lichtbruin in. Voeg - als de pan tijdens het bakken te droog wordt - wat extra boter toe.
  6. Zet, als de aardappelen gebakken zijn, de hittebron laag. Schep de spekjes en gefruite ui door de gebakken aardappelen en bestrooi de inhoud van de koekenpan met peper en zout.
  7. Klop de eieren los met de melk en giet ze over het aardappelmengsel. Laat het ei op een matige hittebron stollen, gebruik bij gas een vlamverdeler (of verzet de pan af en toe). Leg, als het er is, een deksel op de pan. Tip: Wie een ovengrill bezit kan tijd besparen, gebruik 'm om de bovenkant van de omelet snel te laten stollen (Let op: Houdt een eventueel kunststof of houten handvat van de pan uit de buurt van de grill!)
  8. Strooi de peterselie erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Boerenomelet